Opis pod maską

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dexter23pl
    Drive
    • 2012
    • 42

Opis pod maską

Wyposażenie:
    - Do ambition dodałbym ksenony - kurtyny powietrzne są w serii. Reszta, to już zależy od upodobań ;-)
  • Gicu
    Classic
    • 2011
    • 5

Opis pod maską

Witam.

Potrzebuje odnaleźc pod maską następujące przewody:

Przewód paliwowy (chodzi o dostarczający paliwo do silnika ) nie zwrotny.

Czy ktoś mógłby mi to oznaczyć na niniejszym zdjęciu?

DZIEKUJĘ BARDZO Z GÓRY

Komentarz

• kamiluch90
      Ambiente
      • 2010
      • 199

Z tego co pamiętam przewód dostarczający paliwo ma kolor biały.

Pozdro
      Nieoznakowana Octavia :twisted:
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41691

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Gicu, dokładnie jak napisał kolega kamiluch90, przewód biały ( lub z białym oznaczeniem ) to przewód dostarczający paliwo z baku a niebieski ( lub z niebieskim oznaczeniem ) to przewód powrotny. Na tej focie nie widać filtra paliwa ( jest poza kadrem po lewej stronie ), ale nim się nie sugeruj, bo były 3 czy 4 różne wykonania i każdy miał inaczej podłączone przewody paliwowe. Najpewniej jest zdjąć górną plastikową osłonę silnika i zobaczyć jak są podłączone przewody do pompy tandemowej ( paliwo + podciśnienie ). Pompa znajduje się po prawej stronie głowicy silnika ( taki jakby kanciasty walec ), dolot jest na górze, a powrót na dole obudowy pompy ( trzeci przewód - podciśnienia - idący do serwa hamulców, wychodzi z przeciwnej niż wlot/wylot paliwa, strony obudowy pompy ).
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Gicu
          Classic
          • 2011
          • 5

Ok, czyli na to wygląda, że dobrze trafiłem. Ściągnąłem obudowę ale o dziwo przewody są jednakowe czarne z jakimiś nadrukami, ale zgadza się przewód wchodzący od góry do pompy. A przy silniku idzie w metalowej rurce.

Wielkie dzięki za pomoc.

Komentarz

Pracuję...